Grădinița Ciufulici

Instituție de învățământ privat acreditată de către Ministerul Educației încă din anul 2017 și înființată în anul 2011, a reușit să ridice semnificativ standardele educaționale la nivel regional prin adaptarea principiilor metodei educaționale Montessori la realitățile educative ale societății actuale, înregistrând rezultate excepționale de-a lungul anilor, bazate pe următoarele avantaje:

Număr scăzut de copii în grupe

Fiecare grupă are un număr maxim de 14 copii, fapt ce favorizează creșterea calității actului educativ.

Educație centrată pe inteligență emoțională

Pe lângă deprinderile obișnuite ale vârstei, copiii capătă abilități sociale importante cum ar fi diferența între bine și rău sau rezistența la frustrare.

Rolul educatorului în grupă

Diferențiindu-se de rolul tradițional de figură autoritară, educatorul de la Ciufulici devine un ghid ce încurajază trăsături precum curiozitatea, colaborarea sau perseverența.

Personal dedicat și suficient

Fiecare grupă beneficiază de supravegherea a doi adulți (educator și ajutor de educator).

Educație centrată pe abilități practice

Fie că e vorba de activitate în exterior sau interior, de la plantarea unei grădini și până la gătit, te distrezi, te murdărești și înveți, dar din practică, nu din teorie.

Materiale educative autocorectoare

Gândite astfel încât copiii să ajungă singuri la soluția optimă, fără ajutorul sau intervenția unui adult, acestea dezvoltă încrederea în sine a unui individ în plină formare.